Takläggare Gävle

Välkommen till Hnt Bygg, vi är din takläggare i Gävle. Är du intresserad av att anlita oss för att byta ditt tak? Kontakta oss idag!

När ska du byta tak?

Det är dags att byta ett tak när det börjar visa tecken på skador eller ålderstecken. Några av de vanligaste tecknen på att det är dags att byta ett tak inkluderar:

Läckage
Om du märker att det läcker in vatten i ditt hus från taket, kan det vara ett tecken på att det behöver bytas ut.

Synliga skador
Om du kan se synliga skador på taket, såsom revor, rost eller mögel, bör du överväga att byta ut det.

Överdriven mängd mossa eller alger
Överdriven tillväxt av mossa eller alger på taket kan orsaka skador och förkorta livslängden på taket.

Ålder
Även om ett tak kan se ut att vara i gott skick, kan det vara dags att byta det om det har varit på plats i många år. Det rekommenderas att man byter ut ett tak vart 20-25 år.

Energiförbrukning
En ökad energiförbrukning kan också vara ett tecken på att taket inte isolerar väl längre och behöver bytas ut.

Det är alltid bäst att få ett professionellt omdöme från en erfaren takläggare för att avgöra när det är dags att byta ut ett tak, så att du kan planera för det och undvika allvarliga skador eller höga reparationskostnader. Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök.

När ska man byta tak?

Vi på Hnt Bygg är din takläggare i Gävle. Våra tjänster inkluderar:

Nytt tak
Vi erbjuder byte och installation av nya tak av olika material, inklusive tegel, plåt och skiffer. Vi hjälper dig att välja det bästa materialet för ditt hus och budget.

Takrenovering
Vi utför renovering av befintliga tak för att reparera skador och förlänga livslängden på taket.

Takinspektion
Vi utför regelbundna inspektioner för att upptäcka eventuella skador eller problem med taket i tidigt skede, för att undvika allvarliga skador och höga reparationskostnader.

Vi strävar alltid efter att leverera högkvalitativa arbeten och att möta våra kunders förväntningar. Vi följer alltid gällande lagar och regler inom byggbranschen och har certifieringar och referenser från tidigare kunder som kan bekräfta vår pålitlighet och kompetens.

Är du intresserad av att anlita oss för dina takbehov? Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation för att diskutera dina takprojekt och få ett kostnadsförslag. Tillsammans kan vi skapa ett säkert och hållbart tak för ditt hus.

Vilket takmaterial passar mitt hus?

Det finns många olika typer av takmaterial som man kan välja mellan när man byter eller installerar ett nytt tak. Här är några av de vanligaste takmaterialen:

Tegel
Tegel är ett mycket hållbart och långvarigt takmaterial som är lätt att underhålla. Det är vanligtvis gjort av keramik eller betong och är ett bra val för hus med spanskt eller mediterrant arkitektoniskt tema.

Plåt
Plåt är ett annat hållbart takmaterial som är lätt att underhålla. Det finns olika typer av plåt, inklusive stål, aluminium och koppar, varav varje typ har sina egna fördelar. Plåt är ett bra val för kalla klimat eftersom det är bra mot korrosion och rost.

Skiffer
Skiffer är ett naturligt takmaterial som är gjort av sedimentär bergart. Det är ett hållbart och långvarigt takmaterial och ger ett unikt utseende till huset.

Papptak
Papptak är ett annat vanligt takmaterial som är gjort av papper eller cellulosa. Det är ett lätt och billigt alternativ, men kanske inte lika hållbart som andra material som tegel eller plåt. Det är vanligtvis använt på mindre byggnader eller tillfälliga konstruktioner. Papptak är också bra för att isolera och hålla värmen inomhus.